Losos je veoma zdrava riba, a ovaj recept za pripremu lososa je idealan način da i ovu namirnicu uvrstite u svoj meni!
Potrebno je:
250 g pirinčanih nudli, 600 g fileta lososa, kašika seckanog đumbira, 3 dl pavlake za kuvanje, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 4 kašike seckanog peršuna, 2 kašike ulja, so, biber
Za ukrašavanje: svež peršunov list, 1/2 limete
Priprema:
Skuvajte pirinčane nudle prema uputstvu sa pakovanja. U dubljem tiganju zagrejte ulje i ispržite filete lososa, po nekoliko minuta, s obe strane. Stavite ih zatim u tanjir, pa u istom tiganju propržite seckani đumbir, crni i beli luk.
Dolijte pavlaku za kuvanje, posolite, zagrejte do ključanja, vratite filete ribe, poklopite i kuvajte 10-15 minuta na umerenoj temperaturi.
Na kraju umešajte peršun, sklonite sa ringle i poslužite uz nudle, ukrašeno peršunovim listom i kolutovima limete.
Komentari (0)