Hrskavi karfiol iz rerne sa parmezanom: Super-zdrav, niskokaloričan i preukusan (RECEPT)

Jednostavno se priprema i brzo je gotov

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Karfiol je namirnica koja pripada najcenjenijoj grupi povrća zato što obiluje proteinima i vitaminima. Pored vitamina C, bogat je i  vitaminom B, gvožđem i fosforom, a uz to sadrži malo kalorija. Osim što se može jesti svež, priprema se i u rerni, pored toga što je hrskav, parmezan u kombinaciji sa alevom paprikom i biberom, daje mu pikantan ukus.

Potrebne namirnice:

3-4 šolje cvetova karfiola

½ šolje rendanog parmezana

1 kašičica aleve paprike

¼ kašičice crnog bibera

parče putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 220°C.

Pomešajte cvetiće karfiola sa istopljenim puterom u velikoj posudi. Proverite da li neki komadići nisu prekriveni puterom i ponovo ih dobro promešajte .

Pomešajte parmezan, papriku i biber i pospite preko karfiola prekrivenog puterom. Pokrijte čvrsto prijanjajućim poklopcem. Lagano promešajte, da se sve ravnomerno prekrije.
Poređajte karfiol u jednom sloju na plehu za pečenje, koji ste pre toga poprskali uljem, da se ne bi zalepilo.
Pecite 20 minuta, ili dok ivice ne počnu da krckaju.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar