Karfiol je namirnica koja pripada najcenjenijoj grupi povrća zato što obiluje proteinima i vitaminima. Pored vitamina C, bogat je i vitaminom B, gvožđem i fosforom, a uz to sadrži malo kalorija. Osim što se može jesti svež, priprema se i u rerni, pored toga što je hrskav, parmezan u kombinaciji sa alevom paprikom i biberom, daje mu pikantan ukus.
Potrebne namirnice:
3-4 šolje cvetova karfiola
½ šolje rendanog parmezana
1 kašičica aleve paprike
¼ kašičice crnog bibera
parče putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C.
Pomešajte cvetiće karfiola sa istopljenim puterom u velikoj posudi. Proverite da li neki komadići nisu prekriveni puterom i ponovo ih dobro promešajte .
Pomešajte parmezan, papriku i biber i pospite preko karfiola prekrivenog puterom. Pokrijte čvrsto prijanjajućim poklopcem. Lagano promešajte, da se sve ravnomerno prekrije.
Poređajte karfiol u jednom sloju na plehu za pečenje, koji ste pre toga poprskali uljem, da se ne bi zalepilo.
Pecite 20 minuta, ili dok ivice ne počnu da krckaju.
Komentari (0)