Prvog dana prijavljivanja na pojedinim smerovima fakulteta u Beogradu, više kandidata nego slobodnih mesta

Prijavljivanje protiče bez problema, potrajaće do kraja ove sedmice, a kandidati će prijemne ispite polagati naredne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ univerzitetubeogradu

Prema prvim preliminarnim podacima posle prvog dana prijavljivanja kandidata za upis na 31 fakultet, na nekoliko studijskih programa već je prijavljeno više kandidata nego što ima slobodnih mesta, saopštava Rektorat Univerziteta u Beogradu.

To su: Građevinarstvo na Građevinskom fakultetu, Softversko inženjerstvo na Elektrotehničkom, Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka, Stomatologija na Stomatološkom fakultetu, Farmacija na Farmaceutskom, Mikrobiologija i Fiziologija na Biološkom fakultetu.

Vrlo blizu pune kvote su: Arhitektura na Arhitektonskom fakultetu, Politikologija na Fakultetu političkih nauka i Informatika na Matematičkom fakultetu.

Kao i proteklih godina, apsolutno najveći broj prijavljenih je za smer Psihologija na Filozofskom fakultetu – samo prvog dana prijavljivanja 330 kandidata na 116 mesta.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović ističe da ovo nisu zvanični ni potpuni podaci. Sistemi prijavljivanja na pojedinim fakultetima podrazumevaju elektronsku pretprijavu, kao što je slučaj na Medicinskom, Filološkom i nekim drugim, te će ti podaci tek
biti dostupni.

Prijavljivanje protiče bez problema, potrajaće do kraja ove sedmice, a kandidati će prijemne ispite polagati naredne.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar