Selektor Hrvatske iskren posle teškog poraza: “Delovali smo nemoćno”

Zlatko Dalić odgovorio je i na pitanje zašto je iz igre prerano izveo Luku Modrića i Matea Kovačića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube/ hnscff

Fudbaleri Hrvatske ubedljivo su poraženi od Španije na otvaranju grupne faze. Selektor Zlatko Dalić izjavio je da je njegova ekipa delovala nemoćno protiv Španije i da je zasluženo poražena.

“Nismo izgledali dobro i moramo da čestitamo Špancima. Ovo je težak poraz, ali i zaslužen, jer nismo bili na nivou. Igrali smo bez energije i agresivnosti, posebno na početku utakmice” – rekao je Dalić.

On je naveo da se njegov tim kasnije sredio, da je imao i posed i “neku igru”, ali da je onda usledio prvi gol Španaca.

“I to se dogodilo posle naše netipične greške, kod našeg otvaranja. Ono što je najgore u svemu što smo kod 0:2 primili i treći gol, posle prekida. To je bio samo odraz naše dekoncentracije… Dali smo Špancima mnogo vremena i prostora, a to se kažnjava. Ovo je ružan poraz, delovali smo nemoćno” – rekao je Dalić i dodao:

“Šteta, lako smo primali golove i nikako nismo mogli da se vratimo u utakmicu iako smo imali svoje šanse. Imamo još dve utakmice, fokus prebacujemo na Albaniju i Italiju. Moramo da tražimo pobede” – zaključio je selektor Hrvatske.

Na pitanje novinara zašto je prerano izveo Luku Modrića i Matea Kovačića, selektor Hrvatske je odgovorio da ih je želeo sačuvati za druge mečeve grupne faze protiv Albanije i Italije.

“Oni su igrali sat vremena i shvatili smo da imamo još dve teške utakmice. Da ih ne forsiramo i ne umaramo do kraja i hteli smo dati šansu drugim igračima da igraju” – zaključio je selektor Hrvatske koja naredni meč na šampionatu u Nemačkoj igra protiv Albanije.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar