Na turneji Tejlor Svift u Evropi, više Amerikanaca nego u SAD: Cena karte kao tri dana boravka u Parizu

Najjeftinija karta je 11 615 dolara, a najskuplje VIP mesto skoro 12 hiljada dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/Instagram@teylorswift

Neverovatno, ali zaista je tako. Američka superzvezda Tejlor Svift, koja uokviru evropske turneje u 18 gradova, četiri koncerta ima u Parizu, privukla je mnogo više Amerikanaca, nego na predstojećim Olimpijskim igrama, javlja USA Today.

Džek Ezon, izvršni direktor luksuzne turističke agencije sa sedištem u Njujorku, rekao je da Svift proda pet puta više rezervacija za koncert od letnjih Olimpijskih igara.

Iako još ima vremena za organizovanje putovanja za Olimpijadu, koja se održava od 26. jula do 11. avgusta., Ezon kaže da je njegova kompanija rezervisala više od 200 paketa u Parizu, zahvaljujući koncertu Tejlor Svift. Prosečan boravak  u francuskoj prestonici je tri noći, a trećina rezervacija je za majke i ćerke.

Sviftova je promenila svoj šou koji je trajao više od tri sata, kako bi mu pridodala  svoj 11. studijski album “The Tortured Poets Department“. Radila je na tome 8-9 meseci, pošto je u jesen 2023. godine uzela dvomesečnu pauzu, kako bi premijerno prikazala svoj koncertni film u bioskopima i objavila “1989 (Tailor’s Version)”. Ceo njen projekat je izazvao veliko interesovanje američke publike za “Eras Tour”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

„Ulaznice za Indijanapolis koštaju oko 5.000 dolara po osobi“, kaže Stefani Gotšalk čekajući u redu za drugi nastup u Parizu sa svojom ćerkom Bruklin.

-Za nas da doletimo ovde, odsednemo u hotelu i kupimo karte za koncert oko 5.000 dolara ukupno. Dakle, pola cene. I možemo da doživimo Evropu, da odemo do Ajfelove kule i steknemo uspomene koje ćemo pamtiti do kraja života.

 Gotšalkovi su već isplanirali još jedno putovanje u Evropu kako bi ponovo videli turneju koja obara rekord.

-Već smo počeli da planiramo putovanje u Švajcarsku-kaže Stefani. Svift će održati koncert na stadionu u Cirihu dve večeri ,od 9. do 10. jula.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by USA TODAY (@usatoday)

Nastavak “Eras Tour”koncerata Tejlor Svift u SAD planiran je na jesen, u oktobru i novembru u Majamiju, Nju Orleansu i Indijanapolisu. Trenutno, najjeftinija američka karta kupljena preko sajtu  bila je 1.615 dolara za Nju Orleans. Najskuplje VIP mesto za Majami je vredelo 11.701 dolara.

Prema Bloomberg Economics-u, Sviftovi koncerti doneli su 4,3 milijarde dolara američkom bruto domaćem proizvodu. U Japanu se procenjuje da je koncert doneo 228 miliona dolara u zemlju izlazećeg sunca, a 162,7 miliona dolara  ide direktno u Tokio. U Australiji se očekivalo da će Sviftova prodati karte u vrednosti od 66 miliona dolara. Edvin Tong, singapurski političar i ministar za kulturu, zajednicu i omladinu, rekao je da je zemlja platila Sviftovoj između 2 I 3 miliona dolara za ekskluzivni nastup u ovoj zemlji .Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar