Plakao pred sudom: Nikola (15) osumnjičen da je prvo izbo, pa ugušio malu Raisu (2)

Telo malene Raise Marije pronađeno je 28. maja, dan nakon što je prijavljen njen nestanak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Nikoli M. (15), koji se sumnjiči da je ubio svoju dvogodišnju rođaku u Dolžu, juče je određen pritvor do 30 dana, a maloletnik je plakao kada je čuo odluku suda.

Telo malene Raise Marije pronađeno je 28. maja, dan nakon što je prijavljen njen nestanak. Beživotno telo sa povredama otkriveno je nedaleko od kuće njenog dede, a prema nezvaničnim informacijama, ubijenu devojčicu je pronašao upravo otac osumnjičenog maloletnika.

Nikola M. se tereti da je svoju dvogodišnju rođaku izbo nekoliko puta, a potom je udavio. On je priveden nedugo nakon što je telo pronađeno.

Iako je u prvi mah na saslušanju negirao zločin koji mu se stavlja na teret, kada su ga inspektori suočili sa dokazima, sve je priznao.

“Tokom intenzivne potrage telo maloletne Raise Marije Nikolete pronađeno je u zaraslom delu placa iza kuće gde je poslednji put viđena živa. Telo je identifikovano i poslato na obdukciju, koja je pokazala da je devojčica umrla nasilnom smrću. Dete je zadobilo ozbiljno unutrašnje krvarenje nakon što je više puta izbodeno oštrim predmetom. Takođe, obdukcija je pokazala da je dete davljeno”, navode iz tužilaštva.

Podsetimo, baka ubijene Raise je policiji rekla da je devojčica, kobnog dana kada je nestala, bila kod nje.

“Dete se igralo ovde u mom dvorištu, ispred kuće gde živim. Svi smo bili od kuće, osim unukice koju sam poslala do radnje da kupi nešto za decu. Ja sam okopavala nešto u bašti. Jedna od unuka je otišla, a ja sam ostala sa njih sedam. Tada je došla moja ćerka i deo njih povela kod sebe na roštilj. Na ovu malu je pazila snajka. U jednom trenutku sam je pitala gde je mala, rekla je da je tu i da se igra”, ispričala je baka.

Prema navodima rođaka, u vreme nestanka, devojčicu je “čuvao” maloletni rođak, koji je sada glavni osumnjičeni za ubistvo, a sa njima je bio još jedan dečak, star oko 6 godina.

Motiv za ubistvo nije poznat.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar