Za napad na nastavnika u školi i do osam godina zatvora!

Postignut dogovor Vlade Republike Srbije i reprezentativnih sinidkata u prosveti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ kyo azuma

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka pravde Maja Popović i šef kabineta predsednika Vlade Republike Srbije Žarko Mićin razgovarali su danas u Vladi Srbije sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti.

Na sastanku je predstavljen nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, sa čime su se saglasili predstavnici sindikata.

Sastanku su prisustovali predsednici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

Ovako izgleda radni tekst izmene Krivičnog zakonika, predložen od strane Ministarstva pravde

Napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi

Član 344b

Ko napadne lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, a u vezi sa poslovim koje to lice obavlja, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Ako prilikom izvršenja dela iz stava 1. ovog člana učinilac nanese laku telesnu povredu licu zaposlenom u obrazovnoj ustanovi ili preti upotrebom oružija, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Ako prilikom izvršenja dela iz stava 1. ovog člana učinilac nanese tešku telesnu povredu licu zaposlenom u obrazovnoj ustanovi ili članu njegove porodice, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar