Poslednja provera pred Euro 2024 – Piksi je optimističan

Srbija će Evropsko prvenstvo započeti u grupi C, u kojoj su i reprezentacije Engleske, Danske i Slovenije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/WeShowSports

Kako se približava Euro 2024, fudbalska reprezentacija Srbije serijom prijateljskih utakmica pripremiće se za turnir. Orlovi će u junu odigrati dve ključne prijateljske utakmice. Protiv Austrije u Beču 4. juna i protiv Švedske, 8. juna u Stokholmu. Ove prijateljske utakmice bice odlična provera forme i priprema za takmičenje u Nemačkoj koje se održava od 14. juna do 14. jula.

Da se podsetimo, Srbija će Evropsko prvenstvo započeti u grupi C, u kojoj su i reprezentacije Engleske, Danske i Slovenije. Prema ovom izvoru, orlovi imaju 63% šanse da prođu grupnu fazu takmičenja. Prva utakmica koju će naša reprezentacija igrati je zakazana za 16. juna, kada će se na stadionu u Gelzenkirhenu sastati sa reprezentacijom Engleske.

Pre nekoliko dana, Dragan Stojković Piksi, saopštio je širi spisak od 35 fudbalera za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Nemačkoj. Spisak izgleda ovako:

Golmani: Vanja Milinković Savić , Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Aleksandar Jovanović.

Odbrana: Nikola Milenković,Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Strahinja Eraković, Nemanja Stojić, Jan Karlo Simić.

Sredina terena: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić (kapiten), Aleksandar Ćirković, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Matija Gluščević, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Nemanja Radonjić.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Mihailo Ivanović, Samed Baždar.

Rok za dostavljanje krajnjeg spiska je 7. jun, a kako saznajemo izvesno je da će se na njemu naći i Nemanja Gudelj, fudbaler Sevilje. Gudelj je imao problema sa povredama ove sezone, ali sudeći po snimcima sa treninga, brzo se oporavlja od operacije meniskusa desnog kolena.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar