Brnabić o rezoluciji o Srebrenici: “Ne mogu da shvatim zašto ovo Nemačka radi, ovo je skandal nad skandalima”

Prema njenim rečima, ovom rezolucijom se "krši Dejtonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila jutros da informacijom da će Nemačka predstaviti “sramnu” Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u UN, deluje “kao da se svet okrenuo naglavačke”.

“Ne mogu da shvatim zašto ovo Nemačka radi, kako je ovo uopše moguće. Da li se iko tamo ne zapita kakav je ovo šamar celom svetu i čitavoj istoriji”, rekla je Brnabić za televiziju Hepi, navodeći da je i “jako rano jutros” razgovarala sa predstavnicima nekih zemalja.

Ona je, govoreći o stradanju srpskog naroda, navela da se ovakvom rezolucijom briše “dvadeseti vek i pravi neka nova istorija, novi svetski poredak zasnovan na lažima i brutalnom nepoštovanju bilo kakvih žrtava i pravila”.

Prema njenim rečima, ovom rezolucijom se “krši Dejtonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine”, i predstavlja “skandal nad skandalima”.

“U trenutku kad imate žarišta širom sveta, otvaraju još jedno na Balkanu koji je i tako bure baruta. Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju. Oni će se pokupiti a mi ćemo ostati ovde u regionu da pokušamo da nađemo način da smirimo tenzije”, rekla je Brnabić.Izvor: Agencije

Komentari (1)

  1. Nakon ujedinjenja 1990. god Nemačka se Srbiji osvećuje za događaje u 20 veku. Raspad Jugoslavije ,sankcije , i ekonomsko uništavanje , bombardovanje , otimanje Kosova sve je njihovo i američko remek delo .

    Odgovori

Ostavite komentar