Hitno saopštenje Crvene zvezde povodom incidenta Nanelija i Lazarevića: “Klub najoštrije osuđuje ovaj akt”

Saopštenje prenosimo u celosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube/ KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvene zvezda oglasio se zvaničnim saopštenjem povodom incidenta koji se desio pre treće utakmice finalne serije ABA lige između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića.

Naime, Amerikanac je pesnicom udario Stefana Lazarevića po završetku treninga kada su se košarkaši mimoilazili. Lazarević je zadobio posekotine i podlive na licu.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti.

“KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.
Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata”. stoji u saopštenju crveno-belih.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar