U Banjaluci uhapšen državljanin Gruzije zbog filmske pljačke: Od vlasnice menjačnice ukradeno dva miliona eura

Za ostalim članovima grupe se i dalje traga, kao i za opljačkanim novcem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube screenshot

Državljanin Gruzije N.T. uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa pljačkom u naselju Lauš gdje je od vlasnice menjačnice J.Š. ukradeno oko dva miliona maraka, potvrđeno je za ATV.

Gruzin je uhapšen juče, a jutros je sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci gdje ga ispituje dežurni tužilac.

Kako piše ATV, sumnja se da je ovaj državljanin Gruzije bio jedan od članova kriminalne grupe koja je pripremila i izvela filmsku pljačku. Za ostalim članovima grupe se i dalje traga, kao i za opljačkanim novcem.

Prema nezvaničnim informacijama policija je polako počela da sklapa kockice. Utvrđena je ruta kretanja razbojnika, a pronalazi se i sve više dokaza za koje se veruje da će pomoći u otkrivanju počinilaca.

Razbojnici su nakon pljačke pobegli u Doboj, a tokom bekstva su izmijenili više vozila.

Dva vozila, za koja se sumnja da su pljačaši koristili, su pronađena i radi se o ”seatu”, i ”audiju” koji je otkriven u banjalučkom naselju Paprikovac.

”Dosadašnja istraga ukazuje da su se osumnjičeni nakon pljačke ”seatom” krenuli da beže prema UKC-u Republike Srpske. Na parkingu, u ulicu Majke Jevrosime, su ostavili ”seat” i preseli u ”audi” koji je pronađen napušten u ulici Jovana Raškovića u naselju Paprikovac”, otkriva izvor ATV-a.

On navodi da su pljačkaši nakon toga bežali prema Zalužanima gde su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila.

”Signal tog mobilnog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobegli u Doboj”, otkriva izvor blizak istrazi.Izvor: atvbl.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar