Street Food Festival se vratio u Tašmajdanski park: Degustiraće se specijaliteti iz sedam različitih svetskih kuhinja

Posetiocima će se predstaviti više od 15 zanimljivih izlagača beogradske street food scene ali i poseban gost iz Hrvatske, koji će na licu mesta pripremati nesvakidašnja jela inspirisana azijskom kuhinjom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predstojeći produženi vikend, od 10. do 12. maja 2024, obeležiće festival ulične hrane – Street Food Festival – u jednom od najlepših parkova u Beogradu.

Ovogodišnje prvo izdanje Street Food Festivala pod nadimkom „Palilulac“ biće održano u centralnoj zoni Tašmajdanskog parka, gde je održano i prvo izdanje, 2019. godine.

Posetiocima će se predstaviti više od 15 zanimljivih izlagača beogradske street food scene ali i poseban gost iz Hrvatske, koji će na licu mesta pripremati nesvakidašnja jela inspirisana azijskom kuhinjom.

U Tašmajdanskom parku će moći da se probaju specijaliteti iz sedam različitih svetskih kuhinja među kojima su: korejska, japanska, libanska, kineska, italijanska, američka i tradicionalna srpska kuhinja.

Posetioci će moći da uživaju u specijalitetima kao što je tradicionalni japanski suši, kineski damplinzi i prolećne rolnice, bao bansi, azijski wok specijaliteti, nudle, burgeri, domaće kobasice, italijanski sendviči, pice, paste, američki korn dog ali i u autentičnoj libanskoj šavarmi i falafelu, korejskim palačinkama, poznatim beogradskim knedlama i domaćem sladoledu.

Kako uz dobru hranu obavezno ide i dobra muzika, za to su se pobrinuli i ovaj put poznati didžejevi sa gradske klubske scene, DJ Katja, Goran Starčević, Def In Mini, Vanja Bursać i mnogi drugi koji će svojim muzičkim odabirom upotpuniti festivalsku atmosferu.

Street Food Festival je od samog početka društvenoodgovorni festival koji uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i projekta „Svaka limenka se računa“ skreće pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova na festivalu biti postavljanje kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri sa specijalnim rančevima, u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku, biće na licu mesta.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je od 13.00 do 23.00.

Više informacija je na Instagram stranici festivala.



Izvor: danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar