NIKOLA JOKIĆ JE MVP! (VIDEO)

Od 100 članova žirija, njih 79 je Jokića stavilo na prvo mesto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube@Denver Nuggets

Nikola Jokić je i zvanično najkorisniji igrač (MVP) NBA lige za sezonu 2023/2024.

U finišu trke za ovu prestižnu nagradu bila su još dvojica košarkaša, Luka Dončić, koji iza sebe ima još jednu statistički impozantnu sezonu u Dalas maveriksima (sezonu oslikanu sa 33,9 poena, 9,2 skokova i 9,8 asistencija u proseku), kao i Šai Gildžis-Aleksander koji je sa 30 poena, 5,5 skokova i 6,2 asistencije lansirao mladi tim Oklahome do vrha Zapadne konferencije.

Ipak, ne samo zbog ta tri statistička parametra, već pre svega zbog opšteg uticaja na ekipu (kako svoju, tako i na suparničke kada je na parketu, odnosno kada izađe iz igre), srpski as je iznova, treći put u poslednje četiri godine, proglašen za najkorisnijeg u najjačoj ligi sveta. Tako je u svoje vitrine “vratio trofej” koji mu je prošle sezone, po mnogima nepravedno, “oduzeo” Džoel Embid iz Filadelfije.

Jokić je u velikoj anketi, od članova NBA žirija sakupio 926 bodova, Gildžis-Aleksander 640, a Luka Dončić 566.

Od 100 članova žirija, njih 79 je Jokića stavilo na prvo mesto (ono donosi deset bodova), 18 njih na drugo mesto (po sedam bodova) i dvojica/dvoje na treće mesto (po pet bodova; Inače, četvrto mesto znači i tri boda, a peto – bod).

Šai Gildžis Aleksander je sakupio 15 “prvih mesta”, Dončić četiri, a Janis Adetokumbo iz Milvokija jedno (inače, Grk je završio kao četvrti u ovoj trci, sa ukupno 192 bodova).

Glasalo se još i za Džejlena Bransona (Njujork niks, 142 boda), Džejsona Tejtjuma (Boston, 86), Entonija Edvardsa (Minesota, 18), Domantasa Sabonisa (Sakramento, 3) i Kevina Duranta (Feniks, 1 bod).

Pogledajte najbolje poteze Nikole Jokića iz NBA sezone 2023/2024 :



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar