Ako planirate letovanje u Grčkoj, planirajte i deblji novčanik: Pogledajte koliko košta giros (CENOVNIK)

Jedan Srbin objavio je cene iz ugostiteljskog objekta u Pefkohoriju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Nick Karvounis

Cene na grčkim ostrvima su ove godine više u odnosu na prethodne. Omiljena hrana mnogih turista – giros u ugostiteljskim objektima pre početka sezone košta od tri do 4,5 evra, dok porcija iznosi deset evra!

Mnogi turisti koji su krajem maja odnosno početkom aprila posetili jednu od omiljenih destinacija naših građana na društvenim mrežama su objavili fotografije cenovnika iz restorana i kafića.

Jedan Srbin objavio je cene iz ugostiteljskog objekta u Pefkohoriju. U njemu piše da giros košta 4,5 evra, dok je porcija 10 evra, suvlaki svinjetina i piletina iznosi 4,5 evra odnosno porcija je 10 evra. Punjene ćufte koštaju pet i deset evra u zavisnosti od porcije, dok je među jeftinijom hranom hot dog koji iznosi 2,5 evra, odnosno specijal košta 4 evra.

Inače, kako je Grčka info objavila pica u zavisnosti od veličine ovog leta u predsezoni košta od 6 do 12 evra, dok je roštilj nešto skuplji i potrebno je za njega izdvojiti 14 evra.

Ukoliko poželite da popijete kriglu piva, to zadovoljstvo će vas koštati do pet evra, a vino u zavisnosti od proizvođača i količine, košta između 2,50 evra i 22 evra.

Za hladnu čašu frapea za sada je potrebno izdvojiti između 3 i 4 evra, slično kao i za kapućino. Domaća kafa, “grčka” košta do tri evra, a ako želite na kraju da se i zasladite, kugla sladoleda koštaće vas između 1 i 3 evra. Sve ove cene, ipak, treba uzeti malo sa rezervom, jer predsezona još nije počela, te možemo očekivati možda “za neki cent više” cene.

Cene namirnica u Grčkoj 2024. u evrima:

Hleb 1,10 – 1,90

Litar mleka 1.12 – 2.80

Jaja, pakovanje 12 komada do 3,5

Suncokretovo ulje do 2, 60

Maslinovo ulje 1l 13,18

Feta sir između 5,50 i 12.90

Sve ove cene, ipak, treba uzeti malo sa rezervom, jer predsezona još nije počela, te možemo očekivati možda “za neki cent više” cene, navodi se na sajtu Grčka info.Izvor: Grčka info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar