Oglasilo se tužilaštvo o tragediji u Skadru: Evo za šta terete muža žene koja je sa troje dece skočila u Bojanu

Navodno je E.A. imao vanbračnu aferu sa 18-godišnjakinjom i vređao svoju ženu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Kosovo online

Tužilaštvo u Skadru optužilo je E.A. za izazivanje samoubistva njegove supruge, A.A, koja je tragično okončala svoj život zajedno sa svoje troje dece skokom u reku Bojanu, javlja VoxNews.

Podsetimo, iz reke su za sada izvučena tela dvoje dece, dve devojčice, dok se za telom majke i sina i dalje traga.

Tužilaštvo tvrdi da je nakon što je popila kafu sa sestrom svog supruga 2. maja, A.A. rekla da će brat doći po nju i da će otići da odmori kod njega u kući, ali je počinila tragičan čin.

Prema optužnici, E.A. “kao posledica kontinuiranog psihološkog nasilja nad svojom suprugom, koje se manifestovalo u vidu stalnih uvreda i preljube, ozbiljno narušavajući njeno dostojanstvo, izazvao je samoubistvo građanke A.A., koja je u ozbiljnom psihološkom stanju skočila u reku zajedno sa troje maloletne dece”.

Navodno je E.A. imao vanbračnu aferu sa 18-godišnjakinjom i vređao svoju ženu, nazivajući je “mentalno bolesnom” i tražeći od nje da napusti stan.

Saopštenje tužilaštva Skadra:

Tužilaštvo je na Sudu za osnovne predmete opšte nadležnosti Škodra registrovalo krivične postupke br. 511/2024, na osnovu procesnih materijala koje je prosledila Policijska stanica Skadra, a odnose se na izvršenje krivičnog dela “izazivanje samoubistva”, predviđeno članom 99 Krivičnog zakonika, u nadležnosti građanina E.A.

Iz podataka o istrazi do ovog stadijuma, proizlazi da se 3. maja 2024. oko 17.30 časova pojavio građanin E.A., koji je prijavio odlazak iz stana svoje supruge, građanke A.A., u Policijskoj stanici Skadra, zajedno sa svoje tri maloletne dece. U vezi sa ovim događajem, prikupljeni su iskazi osoba koje imaju saznanja o događaju, iz kojih je proizašlo da su 2. maja 2024. posle podne, građanka A.A. sa svojom maloletnom decom otišla da popije kafu sa sestrom svog supruga, građankom V.P., u naselju Ilirija. Tamo su ostali oko dva sata, a zatim je građanka A.A. rekla sestri svog supruga da će je njen brat odvesti odatle taksijem, jer će otići u njegovu kuću na nedelju dana da se smiri. Nakon što su se razišle, građanka A.A. zajedno sa svoje tri dece krenula je trotoarom puta koji vodi ka starom mostu na Bojani, u pravcu Crkve Gospe u Skadru. Izlazak iz bara je u 20.10 časova 2. maja 2024.

Nakon toga, policijske službe su saopštile da se građanka A.A. i njena tri dece traže od strane policije.

Naknadno, 4. maja 2024. oko 22 časa, policijske službe su obaveštene da je beživotno telo maloletnog deteta pronađeno na obali reke Bojande u selu Daragjat, Administrativna jedinica Dajč, identifikovano kao građanka E.A. rođen 20. oktobra 2015. godine. U prisustvu sudskog lekara, telo je pregledano i nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja. Odlučeno je da se sprovede medicinsko-pravni pregled za tela E.A. radi utvrđivanja povreda na telu žrtve i utvrđivanja uzroka smrti.

Od strane pravosudne policije, obavljena je provera prebivališta E.A., gde nije pronađen nijedan nelegalan predmet.

Do ovog stadijuma, stvorene su osnovane sumnje na osnovu dokaza da je građanin E.A., kao posledica kontinuiranog psihološkog nasilja nad svojom suprugom, ispoljenog u vidu stalnih uvreda i preljube, ozbiljno narušavajući njeno dostojanstvo, izazvao samoubistvo građanke A.A., koja se u ozbiljnom psihološkom stanju sumnjiči da je skočila u reku zajedno sa svoje troje maloletne dece.

U tim okolnostima, izvršeno je hapšenje građanina E.A., kao osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela “izazivanje samoubistva” predviđenog članom 99 Krivičnog zakonika.

Istrage se nastavljaju s ciljem pregleda svih video-snimaka kamera oko mesta događaja radi otkrivanja trase kreatnja građanke A.A. i maloletne dece, ispitivanja osoba koje imaju saznanja o incidentu i sprovođenja drugih istražnih radnji s ciljem prikupljanja neophodnih podataka vezanih za potpuno razjašnjenje okolnosti krivičnog dela i za individualizaciju krivične odgovornosti.Izvor: Objektiv.rs, VoxNews

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar