SAVRŠEN RECEPT: Evo kako da sami napravite preukusne ćevape

Ukus se razlikuje od mesta do mesta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Ukoliko volite da jedete ćevape sigurno znate da oni nisu isti na svakom mestu.

Razlikuju se od restorana do restorana, a od sada više ne morate izlazite iz kuće kako biste uživali u njima, već ih možete napraviti sami.

Sastojci:

1,5 kg mlevene junetine
½ kg jagnjetine
4 čena belog luka
2% od ukupne količine mesa soli
2 kašičice sode bikarbone
Priprema:

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Uživajte u ukusnim i sočnim ćevapima.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar