Prekinut program u 22.32: Mediji simbolično obeležili godišnjicu masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni

Porodice i prijatelji stradalih u Duboni i Malom Orašju okupili su se na mestima zločina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Prekidom programa u 22.32, u trajanju od jednog minuta, elektronski mediji u Srbiji simbolično su obeležili godišnjicu masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Foto: RTS printscreen

Porodice i prijatelji stradalih u Duboni i Malom Orašju okupili su se na mestima zločina, u vreme kada se masovno ubistvo dogodilo, pre tačno godinu dana.

Foto: RTS printscreen

Zvukom sirena za uzbunu, a potom pesmama koje su pisali i čitali školski drugovi i prijatelji stradalih u masovnom ubistvu u Malom Orašju i Duboni, počeo je komemorativni program u Ravnom Gaju, jednoj od lokacija gde se zločin dogodio. Održan je i memorijalni humanitarni turnir kako bi se sakupio novac za ranjene u ovom masovnom zločinu.

Uz roditelje poginulih prisustvuju rođaci, prijatelji, meštani i roditelji stadale dece iz “Ribnikara”.

Foto: RTS printscreen

Roditelji dece ubijene u OŠ “Vladislav Ribnikar“ položili su cveće u školskom dvorištu u Duboni gde su ubijeni Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović, a onda se uputili ka Malom Orašju gde su položili cveće i na spomenik u Ravnom Gaju, mestu stradanja šestorice mladića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće na mestu ubistva Kristine i Milana Panića i Dalibora Todorovića u selu Dubona. Prethodno je položio cveće u spomen-parku u Malom Orašju na mestu ubistva Nemanje Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića, Nikole Milića i Petra Mitrovića.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar