Domaće je uvek najbolje: Jednostavan recept za posni sladoled od čokolade sa višnjama

Ne morate da čekate leto kako biste uživali u laganoj i zdravoj domaćoj poslastici - sladoledu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Freepik

Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, a želite da se rashladite sladoledom, predlažemo vam da isprobate ovaj recept.

Napravite posni sladoled od čokolade i višanja koji dosta podseća na čuvenu Švarcvald tortu.

Sastojci:

400 ml kokosovog mleka

350 g višanja

Pripremite sastojke

U blenderu pomešajte višnje, vanilu, mleko i šećer. Dobro sjedinite, pa sipajte u posudu u kojoj ćete čuvati sladoled.

Dodajte čokoladu

Čokoladu istopite na pari, pa dodajte u sladoled i sve dobro promešajte. Stavite sladoled u zamrzivač i ostavite preko noći da se stegne.

Ovako pripremljen posni sladoled možete da služite sa još nekim ukusom ili možete da ga jedete samog.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar