Kakvo nas vreme očekuje za prvomajski uranak? Meteorolog otkrio kakve nam temperature slede za praznik

On je dodao da su grmljavine i nevreme normalna pojava za ovo doba godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Diplomirani meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je kakvo nas vreme očekuje u naredna dva meseca, kao i da li će ponovo tokom leta biti pljuskova i nepogoda.

– Posle dva i po meseca sušnog i toplog perioda, došlo je na red da se vratimo u mart. Tako da će u narednih mesec ili dva biti bez velikih vrućina sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, što je karakteristično za našu klimu – rekao je meteorolog, gostujući na televiziji K1.

Dodao je da su grmljavine i nevreme normalna pojava za ovo doba godine.

– Grmljavina počinje krajem aprila, pa se zahuhtava u maju, a onda vrhunac dostiže u junu i julu, pa sve do kraja avgusta, s tim da će i temperatura shodno kalendaru da raste. Od subote idemo već u topliji period više od 20 stepeni, ali neće biti onih temperatura koje su bile početkom marta, kada su skoro letnje temperature bile – dodao je.

Prema njegovim rečima, pored obične kiše, biće pljuskova sve više.

Kakvo nas vreme očekuje za Prvi maj?

– Od 27. aprila do 2. maja očekuje se sunčano i toplo vreme sa temperaturama do 23 stepena. Nazire se promena vremena od 2. do 10. maja. Biće blagi pad temperature u odnosu na Prvi i Drugi maj, ali to je za dva do tri stepena. Očekuje se češća pojava pljuskova i grmljavine, s tim što slabija pojava pljuskova se očekuje na severu Srbije, a idući prema zapadu nešto izraženija – zaključio je Todorović.Izvor: K1.tv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar