Javio se i direktor Beogradske arene, govorio o stastanku večitih rivala: “Šteta, iz nekih razloga sve je palo u vodu”

Goran Grbović objasnio je da je on inicirao sastanak prvih ljudi dva kluba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YouTube/K1Televizija

Direktor Beogradske arene Goran Grbović oglasio se povodom gostovanja Nebojše Čovića i Ostoje Mijailovića u emisiji na “Sport klubu”.

Naime, Nebojša Čović je govorio o “normalizaciji” odnosa sa Partizanom, gde je rekao da je on želeo, ali da su iz crno-belog kluba pogazili reč i naveo da sve to može da potvrdi upravo Goran Grbović.

Direktor Beogradske arene se nakon toga javio i potvrdio reči predsednika Crvene zvezde.

“Ja sam inicirao sastanak, ne mogu precizno da kažem kada, ali otprilike pre dve, tri godine, kod mene u kancelariji, u Areni. Zašto da zajedno ne sednu dva predsednika, dva velikna, da ne kažem najveća kluba na ovim prostorima. Zar mislite da to ne rade najviši čelnici Reala i Barselone. Naravno da se nađu, jer uvek ima i ono što se zove više od pukog klupskog interesa. I, istina je da je nešto dogovoreno, na reč, bez „papira“, kao i da je predsednik Partizana, posle nekoliko dana pogazio i, progovorio, dok drugi nije neko vreme odgovarao” – objasnio je Grbović za “Sport klub”.

Zatim je naglasio da bi dva večita rivala trebalo da rade zajedno.

“Cela srpska košarka leži na platformi Partizana i Zvezde, oni bi trebalo udruženim snagama da međusobno štite „leđa“ u ABA ligi, pa i šire. Mnogo dugo znam Čovića, koji je pet decenija u našoj košarci. Kao što se zna da sam nekada dugo igrao za Partizan, u vreme nekih drugačijih, džentlmenskih odnosa klubova. Mijailović je od juče pod obručima. Prvi ima ogromno iskustvo, lično, uvek bih ga pitao ako nešto ne znam, nisam siguran ili slično. Nije to stvar hranjenja nečijeg ega. U pitanju je znanje, a sa druge strane neprepoznavanje. Nemam iluzija, naravno da Čović i te kako štiti klupske interese, ali je iskren po pitanju razvoja srpske košarke. Mijailovića mnogo kraće znam, pa i on vodi računa o klupskim „benefitima“, ali…”

“Mi smo ispod radara čak i u regionu, a Srbija odnosno ovdašnji sponzori plaćaju ABA ligu. Onda pitam, pa koliko naši najbolji klubovi, u prvom redu večiti, uopšte upravljaju tim takmičenjem. Ovo je bio samo jedan od razloga što sam želelo da se za istim stolom nađu Mijailović i Čović. Da razgovaraju, pronađu zajednički interes i kada se nešto glasa, a ne da budu na različitim stranama u regionu ili Evropi. Da pričaju, ali da se ne nastave medijske verbalne gluposti, retorika za glavobolju… Iz nekih razloga, kao što već rekoh, sve je palo u vodu, šteta” – zaključio je Goran Grbović.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar