Prepun vitamina, ukusan i bogat povrćem: Najbolji recept za potaž od šargarepe i paradajza

Miluje čula, a može samo da unapredi zdravlje vaše porodice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ KamranAydinov

Kremasti potaž od povrća začinjen lovorom i prirodnom slatkoćom od šargarepe će da okrepi i začini ručak.

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
2 luka, seckana
2 štapića celera, iseckana
1 ¼ kg šargarepe, narezane
250 g krompira, isečenog na kockice
5 lovorovih listova (sveži ili sušeni)
500 g paradajz pirea
750 g čeri paradajza
2 kocke od povrća
1 kašika šećera
1 kašika crvenog vinskog sirćeta
250 ml punomasnog mleka

Priprema:

U najveći lonac stavite ulje, luk i celer i lagano kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu i krompir na nekoliko minuta, pa dodajte sve preostale sastojke, poput čeri paradajza, paradajz pirea, osim mleka, sa 1 litar vode.

Ostavite da provri. Pokrijte potaž i dinstajte 30 minuta, a zatim otvorite i kuvajte 20-30 minuta.

Izvadite lovorov list i umutite supu ručnim blenderom. Dodajte mleko i vodu koliko vam je potrebno. Začinite po ukusu, zagrejte i servirajte. Uživajte u potažu od šargarepe i paradajza.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar