Učenici sa Kosova i Metohije u Beogradu, dočekao ih Petković, sutra su kod predsednika Vučića

Mnoga od ove dece su prvi put u Beogradu, ovo su deca uglavnom iz enklava i svaki izlazak iz njihovog geta je za njih pravi doživljaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Petar Petković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće u nedelju, u okviru obeležavanju 20. godina od pogroma 17. marta 2004, učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije u 10 sati u Palati Srbija.

U organizaciji Kancelarije za KiM, u Beogradu boravi stotinu učenika osnovnih škola iz svih srpskih sredina sa Kosova, koji su u prestonicu stigli u pratnji nastavnika. Mališani su u pratnji direktora Kancelarije za Kosovo Petra Petkovića obišli Beograd i imali priliku da na Kalemegdanu, posete zoološki vrt, što je izazvalo pravo oduševljenje.

“Mnoga od ove dece su prvi put u Beogradu, ovo su deca uglavnom iz enklava i svaki izlazak iz njihovog geta je za njih pravi doživljaj. Posebno se raduju što će sutra moći da upoznaju i predsednika Vučića”, izjavio je Čedomir Nikolić, direktor OŠ “Staja Marković” iz Štrpca.

Osnovci nisu krili uzbuđenje i radost što se nalaze u Beogradu i poručuju da je ovo za njih velika sreća, mnoga su istakla da su po prvi put u zološkom vrtu i prvi put vide neke životinje, kengure, na primer.

Decu je u Beogradu dočekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. U Beograd je došlo oko stotinu školaraca iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice.

“Mi smo se potrudili da im oplemenimo vreme provedeno u prestonici. Danas smo zajedno bili u Zoološkom vrtu gde smo se upoznavali, fotografisali i razgovarali o njihovom životu na Kosovu i Metohiji, južno i severno od Ibra i kako možemo da im pomognemo, jer sve što radimo, radimo za našu decu”, naveo je Petković na Fejsbuku.Izvor: Objektiv.rs, Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar