Bijelo dugme ponovo u rok postavi: Bend će obeležiti 50 godina od izlaska prvog albuma

Poslednji put su, kao rok bend, nastupili 2005. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram printscreen/bijelo.dugme.official

Bijelo dugme, jedan od najvećih i najznačajnijih bendova ikada na prostoru SFRJ, nastupiće 28. juna na Arsenal festu 2024 (27-29. jun) u rokenrol postavi. Velikani će zasvirati na main stageu Kneževog arsenala, druge festivalske večeri, kada će obeležiti 50 godina od objavljivanja prvog albuma “Kad bi’ bio bijelo dugme”.

Goran Bregović i ekipa su, za tu priliku, odlučili su da se vrate rokerskim aranžmanima. Oni će stotinama hiljada obožavalaca u regionu, a i šire, podariti one verzije neprolaznih pesama koje su ih i učinile vanvremenskim.

Sastav koji je predstavljao ne samo muzički, već i društveno-politički i socijalni fenomen na prostoru SFRJ, postojao je aktivno od 1973. do 1989. godine. Poslednji put su u formi rok benda nastupili 2005. na tri velika koncerta u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Publika koja će, van svake sumnje, učiniti da prostor ispred main stagea bude krcat, uživaće u hitovima iz svih faza rada grupe: “Ne spavaj, mala moja, muzika dok svira”, “Selma”, “Tako ti je, mala moja, kad ljubi Bosanac”, “Sanjao sam noćas da te nemam”, “Na zadnjem sjedistu moga auta”, “Pristao sam, biću sve što hoće”, “Ako možeš, zaboravi”, “Lipe cvatu”, “Za Esmu”, “Ružica si bila, sada više nisi”, “Đurđevdan”, “Evo, zakleću se”..Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar