Ovo je dr Emili Roberts, generisana od AI i predstavljena povodom Dana internet domena Srbije

"Ekspert u oblasti AI i mašinskog učenja" prisutnima se na skupu obratila na temu borbe protiv sajber maltretiranja u eri "dip-fejka"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Registar nacionalnog internet domena

Tradicionalni Dan internet domena Srbije, DIDS 2024, obeležen je danas u Domu omladine pod sloganom “Budućnost je sada”. Organizator konferencije, Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)“, želela je istakne činjenicu da fenomeni nekada rezervisani za domen naučne fantastike postaju sve prisutnija stvarnost.

Foto: Youtube/ Registar nacionalnog internet domena

Na samom početku konferencije predstavljena je dr Emili Roberts. Ono što je potpuno neobično i jedinstveno za ovu “američku naučnicu” jeste činjenica da je potpuno generisana putem veštačke inteligenciej (AI). Kako su objasnili organizatori, Chat GPT je u potpunosti generisao njenu ličnost ime, prezime, nacionalnost, kakva joj je ekspertiza, čak je i tekst koji je “izgovarala” pred publikom generisan od AI.

Ovaj “ekspert u oblasti AI i mašinskog učenja” prisutnima se na skupu obratila na temu borbe protiv sajber maltretiranja u eri “dip-fejka”.

Foto: Youtube/ Registar nacionalnog internet domena

Ona je u govoru ukazala zapravo na opasnosti i zloupotrebe koje prete u današnje digitalno doba.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar