Amerika u čudu zbog Bajednove odluke: To je njegov poklon Putinu

lider republikanske većine u Predstavničkom domu Stiv Skalis rekao je da se radi o odluci koja ide na ruku Rusiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ CBS News printscreen

Odluka američkog predsednika Džoa Bajdena da zaustavi američki izvoz tečnog gasa (LNG) ide na ruku Rusiji, rekao je lider republikanske većine u Predstavničkom domu Stiv Skalis za Foks Biznis.

“Bajden je obustavio izvoz smanjenog gasa, ovo je poklon Vladimiru Putinu od Džoa Bajdena. Zašto mu ovo treba? To šteti Americi”, primetio je on.

Prema rečima političara, američki lider svojim postupcima povećava troškove života običnih porodica kojima je ovo već dosta. Kao rezultat toga, kandidatura bivšeg predsednika Donalda Trampa postaje sve popularnija, objasnio je Skalis.

Takođe je dodao da je Tramp vodio uspešnu energetsku politiku, ali da ih je Bajden preokrenuo kada je došao u Belu kuću.

Bajden je krajem januara najavio da će SAD obustaviti proces odobravanja novih ugovora o izvozu LNG-a zbog situacije sa klimatskim promenama. Ova odluka je izazvala oštre kritike republikanskog tabora. Tako je predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson to nazvao nečuvenim jer, prema njegovim rečima, Bajden jača Rusiju i gura Evropu ka „zavisnosti od nje“.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar