Priznanje za četrdeset godina glume: Nikol Kidman dobitnica nagrade za životno delo (VIDEO)

Slavna glumica je 49. laureat ove nagrade, ali i prva glumica iz Australije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PRintscreen/Youtube/AMC Theatres

Australijska glumica Nikol Kidman dobitnica nagrade za životno delo, saopštio je Američki filmski institut. U filmskom svetu reč je o najvećem priznanju koja se može doživeti tokom jedne filmske karijere.

Nagrada će joj biti uručena na gala svečanosti, 27. aprila, u čuvenom Dolbi teatru, u Los Anđelesu.

Kidman je 49. laureat ove nagrade i prva glumica iz Australije.

Foto: Printscreen/Youtube

– Nikol Kidman je moćna glumica, fascinantna filmska zvezda i uspešna producentkinja.Tokom svoje karijere zaokupila je maštu publike, pružajući složene i raznovrsne perfomanse na ekranu. Besprekornim radom na studijskim filmovima i u nezavisnoj produkciji, Kidman je stekla reputaciju zbog izvanrednog talenta, posvećenosti glumi i želji da radi sa mnogobrojnim autorskim filmskim stvaraocima, navodi se između ostalog u saopštenju Američkog filmskog instituta.

Tokom četrdeset godina filmske karijere, Nikol Kidman je pet puta bila nominovana za Oskara,  dobitnica je BAFTA nagrade, dva Emija i šest Zlatnih globusa, a 2017. godine povodom 70 godina Filmskog festivala u Kanu, dobila je počasnu nagradu za svoj rad, i našla se među osam osoba koje su dobile ovo počasno priznanje.

Do sada je odigrala više od stotinu uloga, a ostaće upamćena i po humanitarnom radu, dve decenije je bila ambasador dobre volje u UN Women, i zajedno sa uprugom Kitom Urbanom skupila milionsku pomoć ženama obolelim od karcinoma.

 Izvor: 24sedam.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar