Ekscentrični influenser jede sirovo meso, lekari ne mogu da objasne kako je i dalje živ! (VIDEO)

Kako je objasnio, na ovaj eksperiment se odlučio da vidi koliko dugo će mu trebati da se razboli

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ rawmeatexperiment

Muškarac po imenu Džon sa Floride, koji je navodno bio vegetarijanac, započeo je eksperiment da svakoga dana jede sirovo meso, kako je rekao, dok se ne razboli.

Sve dokumentuje snimcima koje objavljuje na društvenim mrežama i dok je one najgadljivije zgrozio ovakvim tipom videa, većina ga podržava i prati svako novo dešavanje koje izbaci.

Foto: Instagram/ rawmeatexperiment

Na snimcima se vidi kako jede sirovinu životinja, a da bi mu pojačao ukus ima i dodatke uz to, poput paste, živih jaja, soseva, povrća…

Kako je objasnio, na ovaj eksperiment se odlučio da vidi koliko dugo će mu trebati da se razboli.

Izazov je krenuo 19. januara 2024, i dalje traje, a on je svakog dana očekivao da mu se nešto dogodi, ali se ništa nije dešavalo sa njegovim zdravljem.

“Kad god mi neko kaže da nešto ne radim, tada mi to postane mnogo zanimljivije”, kaže on.

Ovaj put se to desilo sa sirovom piletinom.

Navodi takođe da hranu dobija sa organske lokalne farme pa smatra da mu to smanjuje šansu da se razboli.

Džon se nada da ukoliko se razboli da će to biti samo mali bol u stomaku, ali dodaje da je imao desetine hiljada komentara koji su ga upozoravali da će biti mnogo gore, samo vreme će pokazati.

Podsetimo, sirova piletina i jaja nose veliki rizik od infekcije štetnim bakterijama kao što su salmonela i kampilobakterija, koje mogu izazvati teške bolesti. Jedini način da meso bude bezbedno za jelo je kuvanje odnosno termička obrada jer toplota efikasno ubija štetne klice, a salmonela i kampilobakterije se neutrališu na temperaturama iznad 75°C.

Simptomi trovanja hranom su groznica, mučnina, povraćanje, dijareja i infekcije krvi koje čak i kod zdravih ljudi mogu dovesti do hospitalizacije i smrti. Pa, kako se Džon nije razboleo od trovanja hranom od tako nekonvencionalne i potencijalno smrtonosne dijete?

Džon kaže da je kontaktirao lekare u vezi sa bezbednosnim aspektima njegove ishrane sa sirovom piletinom, zbog čega neki pretpostavljaju da je dobijao antibiotioke kako bi se zaštitio od infekcije. Ako nije, onda ima urođene zaštitne mehanizme protiv trovanja hranom.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar