Na Suvoboru održan skup Saveza veterana sa Košara: Srbija nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu

Košare su za srpski narod novi Termopili

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić i Lav Grigorije Pajkić prisustvovali su na planini Suvobor skupu Saveza veterana sa Košara.

U delegaciji koju su činili ratnici sa Košara, porodice palih boraca i predstavnici Ministarstva odbrane, državi sekretari su najpre obišli Muzej Drugog srpskog ustanka, crkvu-brvnaru Svetog Đorđa i spomenik pod Takovskim grmom u Takovu.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

U selu Teočinu delegacija je položila vence na spomenik Milanu Jevtoviću, poginulom borcu na Košarama, a nakon toga posetila je aerodrom sa memorijalnim kompleksom operacije Halijard u Pranjanima. U Vojnom odmaralištu Rajac državni sekretari su prisustvovali svečanom skupu i druženju sa veteranima sa Košara.

Obraćajući se prisutnim veteranima i porodicama palih boraca Dejan Antić je rekao da Srbija nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

-Zato što više od svega poštuju i cene vašu žrtvu i doprinos u odbrani Otadžbine ministri Selaković i Vučević uputili su dve visoke delegacije iz svojih ministarstava da podrže ovo današnje okupljanje, naveo je Antić.

On je istakao i da su Košare za srpski narod novi Termopili.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

-To je mesto na kojem se branio opstanak Srbije. A vi ste braćo ratnici svoje borbene zadatke izvršili pošteno i časno. Kao što su ih izvršavali i vaši drugovi na Paštriku, kod Orahovca, i na celoj teritoriji naše južne pokrajine. Zbog toga Ministarstvo na čelu sa ministrom Selakovićem nastavlja da podržava ovakva okupljanja, ali nastavlja i da brine o očuvanju sećanja na naše pale heroje, na vaše pale drugove. I zbog toga će ove godine, 24. marta, na godišnjicu početka Nato agresije, u hramu Sv. Vasilija Ostroškog u Nišu biti otkrivena jedinstvena Spomen kripta Novim kosovskim junacima. U njoj će za večnost biti uklesana imena svih srpskih ratnika koji su položili živote na oltar Otadžbine braneći našu duhovnu i nacionalnu kolevku – Kosovo i Metohiju od 1998. do 2003. godine. Pozivam vas da toga dana stanete uz državu kao što ste to činili u ratnim vremenima i da u što većem broju prisustvujete istorijskom činu otkrivanja Spomen kripte našim herojima, naglasio je Dejan Antić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar