Tim “Junior Chefs Club” Srbije osvojio je bronzane medalje u dve kategorije na nedavno održanom najvećem svetskom kulinarskom takmičenju 26. IKA Culinary Olympics 2024, u Štutgartu. Mladi srpski kuvari osvojili su bronzu u kategoriji “Chef’s table” i “Restaurant of nations”.
U konkurenciji 19 juniorskih timova iz celog sveta mladi kuvari iz Srbije izborili su se za prestižnu bronzanu medalju. Inače, pored juniorskih, tu je više od 20 nacionalnih timova, ketering timovi i regionalni, ukupno 89. U okviru ovog takmičenja pripremi se na hiljade jela.
Junior Chefs Club Srbije, koji je osnovan 2012. godine, objavio je na Fejsbuk stranici koji su to ukusi osvojili stroge kulinarske kritičare.
-Jagnjeći balotin punjen musom i crnom trubom, serviran sa Jus (žu) sosom i uljem od nane.
-Sarmica od blitve punjena jagnjećom džigericom i povrćem na pire krompiru.
-Tortica od celera i lešnika sa zapečenim Viennoise povrćem.
-Šargarepa punjena musom od rikote, pekorina i pršute.
-Pire od korena peršuna i rena.
-Fermentisani arpadžik punjen salatom od mikro bilja.
-Pena od belog luka.
Jest da nema niceg nacionalnog ali BRABO momci. Zasuzili ste sve pohale!!