Mladi srpski kuvari osvojili bronzu na svetskom takmičenju, sada su otkrili koja jela su spremali (FOTO)

Junior Chefs Club Srbije, koji je osnovan 2012. godine, objavio je na Fejsbuk stranici koji su to ukusi osvojili stroge kulinarske kritičare

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ IKA/Culinary Olympics

Tim “Junior Chefs Club” Srbije osvojio je bronzane medalje u dve kategorije na nedavno održanom najvećem svetskom kulinarskom takmičenju 26. IKA Culinary Olympics 2024, u Štutgartu. Mladi srpski kuvari osvojili su bronzu u kategoriji “Chef’s table” i “Restaurant of nations”.

Foto: Youtube/
IKA/Culinary Olympics

U konkurenciji 19 juniorskih timova iz celog sveta  mladi kuvari iz Srbije izborili su se za prestižnu bronzanu medalju. Inače, pored juniorskih, tu je više od 20 nacionalnih timova, ketering timovi i regionalni, ukupno 89. U okviru ovog takmičenja pripremi se na hiljade jela.

Foto: Youtube/
IKA/Culinary Olympics

Junior Chefs Club Srbije, koji je osnovan 2012. godine, objavio je na Fejsbuk stranici koji su to ukusi osvojili stroge kulinarske kritičare.

-Jagnjeći balotin punjen musom i crnom trubom, serviran sa Jus (žu) sosom i uljem od nane.
-Sarmica od blitve punjena jagnjećom džigericom i povrćem na pire krompiru.
-Tortica od celera i lešnika sa zapečenim Viennoise povrćem.
-Šargarepa punjena musom od rikote, pekorina i pršute.
-Pire od korena peršuna i rena.
-Fermentisani arpadžik punjen salatom od mikro bilja.
-Pena od belog luka.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar