Ovaj MIT o pranju kose kruži frizerskim salonima, a sada ga je stručnjak razbio

Rejčel Velentajn je triholog, specijalista za kosu i skalp i "razbila" je jednu od najčešćih zabluda koja kruži u frizerskim salonima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pexels/RDNE Stock project

Dobijanje savršeno čistih i sjajnih vlasi je san za kojim mnogi jure. Iako može biti teško pronaći rutinu pranja kose koja vam odgovara, kada je napravite – osećate se kao na vrhu sveta. Ali kako da odvojite činjenice od fikcije kada je u pitanju zdrava koža glave, dobro oprana kosa i generalno lepi pramenovi?

Rejčel Velentajn je triholog, specijalista za kosu i skalp i “razbila” je jednu od najčešćih zabluda koja kruži u frizerskim salonima, piše “Mirror”.

Naime, ona navodi da je laž da treba šamponirati kosu dva puta jer prvi uklanja prljavštinu, a drugi radi sve što piše na bočici šampona.

“To ne može biti tačno jer su sastojci formulisani kao jedan proizvod. Ne mogu da imaju sposobnost da deluju u različito vreme”, navodi ona.

Ona je istakla da elemenat za čišćenje proizvoda ne može da deluje odvojeno od onih koji dodaju vlagu i proteine, već svi deluju zajedno.

“Pranje dva puta je potrebno samo kada naše teme zahteva temeljno čišćenje. U nekim slučajevima može da isuši kosu”, zaključuje Rejčel.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar