Vučević: “Pritisak na Srbiju i Vučića da disciplinuje Banjaluku i Dodika”

Ministar Vučević je rekao da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali da Republika Srpska ima svoju politiku i svoje rukovodstvo koje biraju građani na izborima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/milosvucevic

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da postoji pritisak na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića da disciplinuje Banjaluku i predsednika Srpske Milorada Dodika.

Gostujući u emisiji Telering, Vučević je rekao da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali da Republika Srpska ima svoju politiku i svoje rukovodstvo koje biraju građani na izborima.

Vučević kaže da poštuju BiH kao susednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda. Sve što isključuje jedan narod i jedan entitet, sve što se nameće nije dobro za BiH.

“Za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu, mi vrlo jasno kažemo da poštujemo teritorijalni integritet BiH, ali politička elita u Sarajevu ne poštuju baš teritorijalni integritet Srbije. Nego ne može to da formalno sprovede zbog Republike Srpske i srpskog naroda u BiH po pitanju Kosova i Metohije”, naveo je Vučević.Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar