“Svako mesto i selo u Srbiji je važno”: Premijerka u školi u selu Lomnica kod Despotovca (FOTO)

"Važno da pokažemo da ne postoje ni gradovi, ni opštine, koje su prvog i drugog reda, manje važna mesta"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@anabrnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas prilikom obilaska Osnovne škole “Despot Stefan Veliki” u selu Lomnica kod Despotovca da je izuzetno važno da do kraja 2025. godine svako selo i svako mesto u Srbiji bude prikačeno na brz, kvalitetan i pouzdan internet ili da imaju opciju da se priključe.

Brnabić je, povodom donacije IT opreme u isturenom odeljenju osnovne škole “Despot Stefan Veliki“, u okviru Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Srbije, naglasila da je pristup internetu veoma važan kako bi se ljudi vraćali u Srbiju i kako bi ostajali u manjim mestima.

– Važno da pokažemo da ne postoje ni gradovi, ni opštine, koje su prvog i drugog reda, manje važna mesta. Svako mesto i selo u Srbiji je važno ukoliko želimo da imamo pobedničku Srbiju u kojoj ostaju i vraćaju se ljudi. Najlepša vest koju sam danas čula je da je ova škola dobila osam novih učenika čiji su se roditelji vratili u Depostovac iz Švajcarske, Nemačke. Želimo da se vraćaju i da imaju iste uslove kao u najnaprednijim zemljama u EU, poručila je Brnabić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)Izvor: Objektiv.rs, novosti.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar