Nova provokacija na Jarinju! Petković saopštio da je ponovo zaustavljena pošiljka dinara na KiM

Kako je istakao, Aljbin Kurti je time jasno poručio da je takozvani prelazni period čista laž i da je sve vreme u toku rad na operacionalizaciji odluke o zabrani dinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Kosovo online

Po nalogu Aljbina Kurtija, danas je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike Kosova i Metohije čiji opstanak zavisi od priliva sredstava iz budžeta Republike Srbije, saopštio je Petar Petković.

-Pripadnici Kurtijeve policije ne samo da su zabranili ulaz dinara, nego su na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije ‘Henderson’ demonstrirali osionost i grubost, a zatim su ih oterali uz pretnju hapšenjem, saopštio je Petković.

Kako je istakao, Aljbin Kurti je time jasno poručio da je takozvani prelazni period čista laž, i da je sve vreme u toku rad na operacionalizaciji odluke o zabrani dinara.

Novac je, napominje, poslat prema svim ustanovljenim višedecenijskim procedurama, a koje predviđaju da pošiljku dinara na Jarinju sa svim potvrdama preuzima britanska kompanija “Henderson” i prevozi ih do trezora u Leposaviću, ali je ulaz dinara zabranjen.

-Očigledno je da su Kurtijeve poruke da dinar nije zabranjen na Kosovu i Metohiji laž i besramna propaganda, a da se njegov plan etničkog čišćenja srpskog naroda iz pokrajine realizuje bez ikakve zadrške, piše u saopštenju.



Izvor: k1info.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar