Izraelski vojnici ubili 15 naoružanih palestinskih napadača na severu Gaze

U gradu Kan Junisu na jugu Gaze, Izrael tokom poslednjih nekoliko nedelja pojačava pritisak na Hamas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Izraelski vojnici ubili su 15 naoružanih palestinskih napadača tokom borbi na severu Gaze, saopštila je danas izraelska vojska (IDF).

U gradu Kan Junisu na jugu Gaze, gde Izrael tokom poslednjih nekoliko nedelja pojačava pritisak na Hamas, vojni snajperisti su, uz podršku iz vazduha, „eliminisali veći broj terorista“, prenose agencije.

Prema procenama američke obaveštajne agencije, izraelske snage bezbednosti ubile su „svega 20-30 odsto pripadnika Hamasa u Pojasu Gaze“ i SAD veruju da Hamas još uvek ima dovoljno municije da nastavi borbe protiv izraelskih snaga još nekoliko meseci, prenosi Tajms of Izrael.

Portal navodi da se čini da su američke brojke uglavnom usklađene sa izraelskim procenama jer je izraelska vojska prošle nedelje saopštila da je od početka rata u izraelskim operacijama ubijeno više od 9.000 operativaca Hamasa i pripadnika drugih terorističkih grupa koje su aktivne u Požjasu Gaze, kao i „približno 1.000 terorista koji su delovali unutar Izraela“.

Visoko rangirani zapovednik IDF-a izjavio je 2021. godine da se veruje da Hamas ima ukupno oko 30.000 boraca.Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar