Ovo će obradovati vlasnike kućnih ljubimaca: Grad Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni u smislu da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

Kako je naveo, prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja.

– Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji, poput Niša i Novog Sada, koji su to već učinili. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličnom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac društvima za zaštitu životinja – rekao je on.

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni u smislu da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.

– Nekoliko trenutaka u ponoć može da ima i dalekosežne posledice za životinje i zato smo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi – naveo je Šapić.



Izvor: Beoinfo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar