Počela sa radom najsavremenija magnetna rezonanca u Leskovcu

Direktorka RFZO najavila je da će se od januara pregledi na magnetnoj rezonanci obavljati u dve smene da se ne bi formirale liste čekanja i da bi pacijenti što pre obavili pregled.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Doktor lekar
Foto: Pixabay

Magnetna rezonanca, prva u Jablaničkom okrugu, počela je danas da radi u bolnici u Leskovcu, a početku rada prisustvovali su direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kako je istakla direktorka RFZO, magnetna rezonanca u Leskovcu značajna je za ceo jug Srbije s obzirom na to da će se njome rasteretiti liste čekanja u Kliničkom centru u Nišu, jer pacijenti iz Leskovca više neće morati da odlaze u Niš, kao i da će se ovde pregledati i pacijenti iz Vranja dok bolnica u Vranju ne dobije ovakav aparat u prvoj polovini sledeće godine.

„Ovo je najsavremeniji model magneta, namenjen je za pregled svih organa, uključujući i dojku, što je značajno zbog najsavremenijeg mamografa koji je bolnica dobila i koji već radi. Ovim će od januara nivo dijagnostičkih pregleda dojke u Leskovcu biti kao na onkološkim institutima. Takođe, prednost ovog magneta jeste i to što za isto vreme može da se pregleda više pacijenata nego na nekim drugim vrstama magneta“, rekla je Radojević Škodrić.

„Osim magneta i mamografa koje je bolnica već dobila, do kraja godine stiže i angio sala, koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako da zajedno sa svim ovim aparatima, bolnica u Leskovcu ima mogućnost sprovođenja najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura“, istakla je direktorka RFZO.

Direktorka RFZO najavila je da će se od januara pregledi na magnetnoj rezonanci obavljati u dve smene da se ne bi formirale liste čekanja i da bi pacijenti što pre obavili pregled.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar