Nove finansijske mere pomoći države Srbije: Evo koje grupe građana obuhvata i koliko novca će dobiti

To je važna mera u periodu pred nadolazeće praznike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: N. Slepčević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji Hit tvit, tokom koje je saopštio jako važne vesti za sve građane Srbije, koje se tiču mera novčane pomoći u narednim danima.

Naime, kako je rekao predsednik, pomoć se odnosi na srednjoškolce, studente, penzionere, ali i na druge grupe.

– Danas smo razgovarali Ana Brnabić, Mali i ja oko nekih dodatnih mera koje se ne odnose na ljude koji glasaju. U narednih 10 dana ćemo kao država prebaciti novac lokalnim samoupravama koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji, preko majke ili oca – kazao je Vučić.

Kako je rekao, to je važna mera u periodu pred nadolazeće praznike.

– Za studentske kartice se već prijavilo 66.000 studenata, a Poštanska štedionica će isplatiti svakom od njih 1.000 dinara, a mi ćemo to nadoknaditi Poštanskoj štedionici – najavio je on.

Predsednik je još jednom na kraju gostovanja sumirao sve mere koje očekuju građane Srbije u narednih par dana.

– Za četiri dana ide 20.000 penzionerima, za šest dana ide korisnicima kućne nege, negovateljicama po 10.000, a nadam se za nekih desetak dana i da krene ova pomoć srednjoškolcima po 10.000 dinara. Istovremeno, studentima na studentskim novim karticama biće po 1.000 dinara prilikom preuzimanja – rekao je sinoć predsednik.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar