Hamas bi danas trebalo da oslobodi još 11 talaca: Izrael dobio spisak

U saopštenju objavljenom u nedelju uveče, Hamas je rekao da želi da produži primirje i nakon isteka četvorodnevnog primirja, u nastojanju da se iz izraelskih zatvora oslobodi veći broj Palestinaca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/hosny salah

Četvrtog, poslednjeg dana dogovorenog primirja Izrael je dobio listu poslednjih 11 talaca, koji bi danas trebalo da budu oslobođeni nakon 52 dana provedena u zatočeništvu Hamasa.

Palestinska militantna organizacija obavezala se u okviru dogovora o prekidu vatre da oslobodi ukupno 50 žena i dece koji su kidnapovan u Gazi, u zamenu za oslobađanje 150 Palestinaca iz izraelskih zatvora, osim u slučaju da dogovor bude produžen pod novim uslovima, prenosi Times of Israel.

Hamas je saopštio u nedelju da je trećeg dana prekida sukoba s izraelskom vojskom, oslobodio 13 izraelskih talaca, kao i četvoro stranaca – troje tajlandskih i jednog ruskog državljanina, preneo je ranije Rojters.

Izraelska vojska saopštila je, međutim, da je oslobođeno 14 Izraelaca i troje stranaca i da su predati Međunarodnom komitetu Crvenog krsta.

U saopštenju objavljenom u nedelju uveče, Hamas je rekao da želi da produži primirje i nakon isteka četvorodnevnog primirja, u nastojanju da se iz izraelskih zatvora oslobodi veći broj Palestinaca.

Dogovoreno primirje već uključuje odredbu o produženju za jedan dodatni dan za svakih deset talaca koje Hamas pristane da oslobodi.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar