“Hvala vam draga deco što volite svoju zemlju i što ćete svojim znanjem doprineti napretku Srbije”: Vučić sa decom iz Zvečana (FOTO)

Predsednik je od mališana dobio i poklon, a i za njih su obezbeđeni prigodni pokloni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Palati Srbija učenike i nastavnike Osnovne škole “Sveti Sava“ iz Žerovnice u Opštini Zvečan sa Kosova i Metohije.

Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Đaci iz Zvečana borave u Beogradu, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za KiM i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 potomaka i poštovalaca.

-Draga deco sa Kosova i Metohije, iz Žerovnice, mnogo sam srećan što vas vidim ovde u Beogradu, drago mi je da ste mogli da posetite Studenicu i Žiču, ali i Hram Svetog Save i obiđete institucije Srbije. Srećan sam što imate divne nastavnike, vaspitače koji vas štite i uče, već vam nedvosmisleno govore kakva je budućnost pred vama, šta je to što treba da znate da biste doprineli svojoj državi. Vašim roditeljima sam zahvalan što u teškim uslovima, progona, maltretiranja, znaju da imaju samo jednu zemlju. Hvala vam draga deco što volite svoju zemlju i što ćete svojim znanjem doprineti napretku Srbije, rekao je Vučić obraćajući se prisutnima.

– Da vam kažem da ćemo mi da nastavimo, koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće da ulažemo u vaš napredak na Kosovu i Metohiji. Ono što ste me pitali za taj muzički kabinet, računajte da je rešeno. To je sitnica. Mi smo u prethodne tri godine uradili potpuno nove 3 škole, 5 vrtića, i obnovili 29 škola. Verujem da to možemo i još brže i još više – rekao je Vučić.

On se zahvalio deci, roditeljima i nastavnicima, nakon čega se obratio učenik Đorđe Milić.

Hvala vam na gostoprimstvu i podršci narodu na Kosovu i Metohiji, rekao je učenik, i uručio predsedniku knjigu o znamenitim Srbima sa KiM.

– Za uspomenu na susret sa decom sa KiM. Divno je napisana posveta. Rekli su mi da Đorđe nema nikakvu tremu – kazao je Vučić.

Predsednik je od mališana dobio i poklon, a i za njih su obezbeđeni prigodni pokloni.

Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar