Reklama za ovaj auto je ZABRANJENA: Pogledajte je i probajte da pogodite zašto (VIDEO)

Odluka da se reklama zabrani izazvala je oprečna mišljenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Toyota je poslednja u nizu marki koje su se suočile sa strogim standardima britanske Agencije za reklamne standarde (ASA).

Nakon što su zabranjene reklame za BMW xDrive, BMW i3 i Ford Mustang, ista sudbina zadesila je i japanskog proizvođača, konkretno njegovu reklamu za model Toyota Hilux.

Odluka da se reklama zabrani izazvala je oprečna mišljenja. Na njoj su prikazani Hilux modeli koji voze van puta, što je i glavni razlog, a čini se da je zabrana doneta nakon samo jedne žalbe.

Naime, kampanja pod nazivom “Adfree Cities” žalila se na ovu reklamu navodeći da je u pitanju “promovisanje ponašanja koje je štetno po okolinu”.

Najverovatnije, stvar je u tome što se “krdo” Hiluxa kreće van puta, prvo kroz neku vrstu poljane a potom kroz plitku reku, da bi se na kraju zaustavili na privatnom parkiralištu.

Toyota je rekla da ovaj oglas “prikazuje sposobnosti Hilux modela, da je u pitanju ‘zamišljena situacija’, i da ‘veruje kako nijedan razuman gledalac neće smatrati da je ovo poziv da se uništava okolina”.

Reklamu pogledajte u nastavku teksta, a najbolje je da vam u ovom slučaju ostavimo prostora da procenu o potezu ASA donesete sami.Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar