Glas Srbije čulo 125 zemalja: Predsednik Vučić bio jedini EVROPSKI lider na važnom globalnom samitu

Predsednik Vučić je zahvalio domaćinu, Republici Indiji, na ukazanoj prilici da se na tom posebno značajnom skupu čuje i glas Republike Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na zasedanju lidera Drugog samita „Glas globalnog juga“, koji je u digitalnom formatu održan u okviru indijskog predsedavanja G20.

Ova jedinstvena inicijativa okupila je 125 zemalja, a predsednik Vučić jedini je evropski lider koji je pozvan na sesiju šefova država, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Tom prilikom, predsednik Vučić je zahvalio domaćinu, Republici Indiji, na ukazanoj prilici da se na tom posebno značajnom skupu čuje i glas Republike Srbije.

– Republika Srbija, kao država koja dosledno poštuje međunarodno pravo i još uvek trpi posledice kršenja istog, smatra da bi Povelja UN i međunarodno pravo trebalo da se poštuju od strane svih i primenjuju neselektivno na sve države članice Ujedinjenih nacija. Upravo naše bolno iskustvo čini da, možda bolje od drugih, razumemo probleme i prepreke sa kojima se, nažalost, mnoge zemlje u razvoju i danas suočavaju – istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je rekao da Srbija, uprkos brojnim izazovima, nastoji da uvek gleda u budućnost i iskoristi svaku šansu za ostvarivanje ekonomskog i socijalnog napretka na dobrobit njenih građana.

Na kraju svog izlaganja, predsednik Vučić je čestitao Republici Indiji i predsedniku Vlade Nerandriju Modiju na uspešnom predsedavanju G20, a naročito na rezultatima koji se odnose na unapređenje položaja zemalja globalnog juga i svih zemalja u razvoju, navedeno je u saopštenju.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar