Varan neutešan: “Osvojio sam pet pehara Lige šampiona, sada je Džoni Evans ispred mene”

Francuska zvezda nije ni prva zamena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/TNTSports

Nije bilo tako davno, Serhio Ramos i Rafael Varan predstavljali su možda i najbolji štoperski tandem na svetu. I dok su ovog prvog godine poslale u Sevilju, Varan sa svojih 30 leta tek ulazi u najbolje doba za štopere. Međutim, čini se da je, kao i mnogi igrači koji su već dugo na velikoj sceni, toliko izraubovan da ne liči na sebe iz najboljih dana.

Ili mu samo nisu legli Mančester junajted i engleski fudbal?

Kako bilo, činjenica je da trnutno startni štoperski tandem u timu Erika ten Haga čine Viktor Lindelef i Hari Megvajer, a da Varan nije ni prva rezerva, jer kada treba neko da uskoči prvo to čini Džoni Evans.

Legendarni Rio Ferdinand ne može ni da zamisli kako se Varan seća zbog toga. Istina je da se Francuz tek oporavio od lakše povrede, ali ipak je to igrač koji je četiri puta bio prvak Evrope sa madridskim Realom, mada se Ferdinand zabrojao i pogrešno mu uručio i petu titulu.

“Ako si već na klupi možeš da igraš. Ako si dovoljno spreman da putuješ, dovoljno si spreman da igraš. Ali znam da se sada Varan sada budi sa zbrkom u glavi, jer razmišlja: ‘Osvojio sam pet pehara Lige šampiona, imao važnu ulogu u podizanju svakog od tih, igrao sam sa najboljim fudbalerima planete, došao sam u Mančester junajted i sada je Džoni Evans ispred mene’. Da se ne uvredi Evans. Ali bez obzira na sve ono što je on uradio, nema šanse da ne Džoni Evans bio u Varanovoj glavi. Nije sigurno ni pomislio na Džonija Evansa”, decidiran je Ferdinand u podkastu na svom Jutjub kanalu.

Podsetimo, Evans nije ni bio u Junajtedovim planovima, ali je klub morao da reaguje zbog povreda i u julu doveo 35-godišnjeg veterana koji je tada bio bez angažmana. Isprva je stigao samo da bi trenirao sa bivšim klubom i održavao formu. Onda se Varan povredio, a Evans je odigrao neke solidne utakmice na pripremama i… Šansa se ukazala, a Evans ju je ugrabio.

Ten Hag naravno ističe da nema ništa protiv Varana, no je prosto konkurencija učinila svoje.

“Razlozi su taktički. Hari i Džoni su dobro funkcionisali. Prošle sezone Hari nije igrao mnogo i bio sam zadovoljan Varanovim igrama. Uvek sam bi zadovoljan. Ali sada, Hari igra dobro i to je to interno takmičenje”, govorio je Holanđanin prošle nedelje.

Varan je inače u Junajted stigao 2021. godine u transferu teškom 40.000.000 evra nakon što je za Real odigrao tačno 360 utakmica. U tom period Evans je uglavnom igrao za Vest Brom i Lester, jer ga se Junajted već odrekao…

“Mislio je da će nazad u Vest Brom ili nešto slično, možda Koventri ili nešto tako. Voleo bih da sam Džoni Evans danas. Znajući šta je sve preživeo i šta sve vidi danas”, završio je Varan.



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar