NOVE CENE U GSP: Obavezna MESEČNA KARTA sa slikom, dnevna vožnja će vas koštati 250 dinara

Građani koji ne poseduju mesečnu kartu neće moći da koriste nepersonalizovane kartice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
GSP autobusi
Foto/Printscreen/You Tube

Na ulicama prestonice od petka, kada počinje gradski prevoz za zaposlene, saobraćaće 1.100 vozila. Mesta će biti strogo numerisana, a u autobuse će moći da se ulazi samo sa zaštitnom opremom. Putnici će moći da se prevoze kao što je ranije najavljeno, uz personalizovanu mesečnu legitimaciju, ili uz kupovinu jednodnevne, trodnevne ili petodnevne karte. Vožnja uz nepersonalizovanu karticu na dopunu pojedinačnih vožnji zasad nije moguća.

Građani koji ne poseduju mesečnu kartu neće moći da koriste nepersonalizovane kartice koje se dopunjavaju za vožnju u trajanju od 90 minuta po ceni od 89 dinara. Oni će morati da se odluče za kupovinu dnevne karte, koja za prvu i drugu zonu staje 250 dinara.

Od 8. maja u gradski prevoz: Da bismo se vozili GSP-om, moraćemo da poštujemo PRAVILA (FOTO+VIDEO)

A, u redovnim okolnostima, kad građani koriste karticu na dopunu i do posla stižu za 90 minuta, odlazak i povratak koštaju 178 dinara.

Vožnja u bilo kom autobusu za tri dana staje 700 dinara, a petodnevna karta 1.000 dinara.

– Putnici koji se opredele za jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu, obavezni su da prilikom ulaska u vozilo uz validaciju pokažu i radni nalog za tekući dan, koji izdaje poslodavac – objašnjava Jovica Vasiljević, gradski sekretar za javni prevoz. Zaposleni svoj status dokazuju personalizovanom karticom sa uplaćenom kartom za tekući mesec i u tom slučaju ne moraju da imaju overen radni nalog.

U početku, od 8. maja, gradski prevoz će moći da koriste samo zaposleni, što je u skladu sa faznim povratkom prevoza u Beogradu. Putnici će u vozilo ulaziti samo na prednja vrata, dok će izlaz biti na vratima obeležnim za izlaz.

– Mesta za sedenje i stajanje biće vidno obeležena i u svakom vozilu će se znati maksimalni dozvoljeni broj putnika. Redar prevoznika će voditi računa da li putnici ulaze pravilno noseći zaštitne rukavice i maske, a obavljaće i proveru validacije kartica za zaposlene – istakao je Vasiljević.

Kada putnici popune sva predviđena mesta, vozačima će biti dozvoljeno da u autobuse ne primaju putnike. Takođe, u slučaju potrebe, moći će da obaveste operativni kontrolni centar, koji bi o eventualnom incidentu obavestio komunalnu miliciju ili policiju. I putnici će moći veću popunjenost vozila da prijave Beokomu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rsIzvor: Telegraf

Komentari (10)

  1. Mesecnu kartu za zaposlene mogu da kupuju svi punoletni gradjani do 65 god. Sto ste ukinuli radne naloge za zaposlene? Dakle, u prvoj fazi mogu da putuju svi koji imaju novac. Ostali neka crknu.

    Odgovori
  2. Sramota,moja cerka ima studentsku markicu i radi povremeno da bi finansirsla fakultet. Sada od svoje crkavice koju zaradi mora da plati markicu za zaposlene da bi išla na posao. ČISTO UCENJIVANJE I OTIMANJE PARA

    Odgovori

Ostavite komentar