Direktorima dve firme i radniku određen pritvor zbog eksplozije u Zemunu: Otac poginuo, ćerka povređena

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
lisice hapšenje
Foto: Pixabay

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima L.D., A.R. i K.K. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima L.D., A.R. i K.K. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima L.D., A.R., K.K., M.S. N.T., Z.G., M.Đ., R.Z. i G.V. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 Krivičnog zakonika u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušano devet osumnjičenih u vezi sa oštećenjem gasne instalacije u toku izvođenja radova na postavljanju optičkih kablova u Zemunu usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa i eksplozije u kući u kojoj je stradao S.Lj, a B.Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Pritvor je predložen za L. D. direktora firme „Inter comunnications“ d.o.o iz Beograda koja je glavni izvođač radova, A. R. direktora firme „Oza pe“ d.o.o. iz Pećinaca, koja je podizvođač radova i radnika ove firme K. K.

Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

– Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti – saopšteno je ranije iz tužilaštva.

Kako smo ranije pisali, u petak je došlo do snažne ekslozije u porodičnoj kući u Zemunu, a na mestu je nastradao S. Lj,, dok je njegova ćerka B. Lj. teško povređena. Od siline eksplozije srušila se čitava kuća.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar