Hrvatskom ministru koji je danas izazvao nesreću u kojoj je poginuo čovek preti ČAK 15 GODINA ROBIJE

Banožića, kada se oporavi, tako verovatno čeka suđenje i kaznena prijava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Clker-Free-Vector-Images

Iz državnog tužilaštva Hrvatske koje je sprovelo uviđaj kažu da je utvrđeno da je ministar Banožić preticao teretno vozilo iako se nije uverio da to može sigurno učiniti. To znači da je on skrivio nesreću sa smrtnom posledicom, jer je prilikom iste tragično izgubio život Goran Šarić (40).

– Prema dosada utvrđenom, vozač automobila, 44-godišnjak, upravljajući privatnim automobilom, krećući se iz smera Vinkovaca na mestu nesreće je započeo preticanje teretnog vozila koje se kretalo ispred njega u istom smeru, prethodno ne proverivši da to može učiniti na siguran način, imajući u vidu uslove na putu, u tom trenutku došlo je do udara u kombi vozilo koje se kretalo iz suprotnog smera – rekla je zamenica županijskog državnog tužilaštvo Biljana Luburić.

Kazneni zakon detaljno propisuje kazne za izazivanje nesreće u putnom saobraćaju, zavisno od štete i posledica na druge osobe, piše 24.hr.

Banožića, kada se oporavi, tako verovatno čeka suđenje i kaznena prijava.

Kazneni zakon kaže da ako neko izazove nesreću u kojoj smrtno strada jedna ili više osoba, preti mu kazna zatvora od tri do čak 15 godina. Ako nesreću sa smrtnim posledicama izazove iz nehata, kazna zatvora je od jedne do osam godina.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar