Ova baka namerno ne nosi unucima svaki put poklon, objasnila je i zašto, a neki su je nazvali škrticom

Glavni pokretač njene odluke bila je želja da se njeni unuci raduju njenom dolasku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Sergiu Vălenaș

Jedna baka, koja na Instagramu deli razne korisne savete, odlučila je da podeli mišljenje o davanju poklona unucima, odnosno deci. Ona je stava da davanje previše poklona deci može biti štetno što je izazvalo prilično žestoku raspravu u komentarima.

Ona je, naime, objasnila da svojim unucima ne donosi poklone svaki put kad ih posećuje, iako živi daleko od njih i viđa ih samo nekoliko puta godišnje.

Kako je objasnila svoju odluku, shvatila je da su njeni unuci već okruženi viškom stvari i želela je da poštuje želju roditelja da smanje nered u domu. Glavni pokretač njene odluke bila je želja da se njeni unuci raduju njenom dolasku, a ne da se raduju stvarima koje donosi.

“Nadala sam se da će unuci željno iščekivati moj dolazak i obasipati me osmesima i zagrljajima, umesto da proveravaju što je u mojoj torbi”, rekla je.

Foto: Unsplash/Ekaterina Shakharova

Takođe je objasnila da su brojna istraživanja pokazala da se deca, koja imaju manje igračaka kreativnije i duže igraju, te da dobijanje previše poklona povećava samodestruktivno ponašanje, kao i da svaki poklon stvara privremeni nalet sreće ali i želje za još”, istakla je.

Precizirala je da se ovo odnosi na previše poklona, te je istakla da svojim unucima nosi iznenađenja za praznike i važne događaje. Dodala je da to ne znači da uvek dolazi praznih ruku, te da umesto poklona ponese knjigu koju zajedno čitaju ili društvenu igru.

Mišljenja u komentarima su podeljena. I dok jedni hvale ovaj savet i jednostavnost, drugi misle da je preterala.

“Imao sam baku kakvu ste opisali, uvek sam je gledao kao škrticu”, kaže jedna osoba.

“Živim preko puta unuka i ipak im svaki put donesem neku sitnicu”, dodaje druga.

“Moja unuka ima gomilu igračaka, ali ipak je jako kreativna”, navodi treća.

Šta vi mislite?Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar