Alkaraz odustao od turnira u Bazelu: Novak ima veliku prednost u borbi za prvo mesto na ATP listi

Odustajanje Alkaraza, naravno predstavlja dobre vesti za našeg Novaka Đokovića koji vodi borbu sa Karlitosom za prvo mesto na kraju sezone na ATP listi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SK1 printscreen

Španski teniser Karlos Alkaraz odustao je od turnira u Bazelu zbog povrede, tako da ga nećemo gledati na ovom prestižnom turniru naredne sedmice od 21. do 28. oktobra.

Umesto njega će u glavni žreb biti uvršten domaći teniser Sten Vavrinka, koji bi zanimljivo mogao da bude i rival našem Laslu Đereu u četvrtfinalu Stokholma.

Kako navodi zvanična stranica ATP turnira u Bazelu, Alkaraz ima upalu tabana na levoj nozi koja se proširila i na još neke mišiće gluteusa.

Odustajanje Alkaraza, naravno predstavlja dobre vesti za našeg Novaka Đokovića koji vodi borbu sa Karlitosom za prvo mesto na kraju sezone na ATP listi.

Samim tim, Karlitos je propustio šansu da osvoji novih 500 bodova na ATP listi i ne samo to izgubiće i onih 180 koji mu pripadaju na osnovu odigranog polufinala iz prošle sezone kada je izgubio od Feliksa Ože-Alijasima.

Samim tim, kada se crta bude podvukla 29. oktobra, Karlos Alkaraz će biti na drugom mestu sa 8.625 bodova, dok će Novak Đoković imati 11.045 bodova, koliko ima i sada, jer prošle godine u tom periodu nije igrao nigde. Razlika će samim tim iznositi 2.420 bodova.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar