Carinici u Hongkongu pronašli 11 kilograma kokaina sakrivenog u invalidskim kolicima

Carinski zvaničnici rekli su da će pojačati provere posetilaca iz „regiona visokog rizika“ da bi se borili protiv transnacionalne trgovine drogom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay/Sgenet

Carinici na međunarodnom aerodromu u Hongkongu otkrili su 11 kilograma supstance za koje se sumnja da je kokain sakriven u jastucima električnih invalidskih kolica, a muškarac koji je došao sa Kariba preko Pariza je uhapšen.

Kokain, procenjen na 1,5 miliona dolara, pronađen je kada je 51-godišnji muškarac u subotu prolazio kroz carinu, preneo je Bi-Bi-Si.

Uhapšeni bi mogao da se suoči sa doživotnom robijom ukoliko bude proglašen krivim za šverc kokaina.

Prema rečima carinika, osumnjičeni je invalidska kolica uneo kao jedan od dva komada prijavljenog prtljaga.

Dalji pregled je naložen kada je osoblje primetilo da su jastuk sedišta i naslon kolica ponovo ušiveni.

Čovek, koji nije iz Hongkonga i ima problema sa kretanjem, navodno je rekao zvaničnicima da je direktor kompanije za iznajmljivanje automobila i da mu je invalidska kolica pozajmio prijatelj.

Carinski zvaničnici rekli su da će pojačati provere posetilaca iz „regiona visokog rizika“ da bi se borili protiv transnacionalne trgovine drogom.

Prema njihovim najnovijim statističkim podacima, 178 ljudi je uhapšeno zbog krivičnih dela trgovine drogom prošle godine.

To nije bio prvi put da je droga pronađena sakrivena u invalidskim kolicima na aerodromu.

Carinici u Njujorku su u novembru zaplenili kokain u vrednosti od 450.000 dolara pronađen u točkovima ženskih invalidskih kolica.

Kokain vredan gotovo 1,6 miliona dolara pronađen je u septembru prošle godine nabijen u presvlaku motornih invalidskih kolica u italijanskom gradu Milanu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar