Dačić uručio diplomatske pasoše košarkašima i odbojkašicama

Sportisti su ponovo obradovali naciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KSS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše proslavljenim reprezentativcima Srbije u košarci Bogdanu Bogdanoviću, Boriši Simaniću, Aleksi Avramoviću i Dejanu Davidovcu, kao i reprezentativkama Srbije u odbojci Maji Ognjenović, Tijani Bošković, Ani Bjelici, Jovani Stevanović i Teodori Pušić.

Ministar Dačić je u srdačnom razgovoru sa našim uspešnim sportistima, istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

– Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali – rekao je ministar Dačić i poručio da se ponosimo njima i njihovim sportskim uspesima.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sukcesivno će uručiti diplomatske pasoše ostalim članovima košarkaške i odbojkaške reprezentacije Srbije, u zavisnosti od njihovih obaveza i mogućnosti da dođu u Ministarstvo.

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, dodala je u svoju bogatu kolekciju trofeja titulu vicešampiona na Svetskom prvenstvu u Manili. Srpske odbojkašice, višestruke svetske i evropske šampionke i olimpijske vicešampionke, osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji, što je deveta uzastopna medalja u ovoj deceniji na velikim takmičenjima, po čemu su apsolutno najuspešnija reprezentacija.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar