Dok ih ne probate ne možete ni da zamislite koliko su ukusne i dobre. Za ove pohovovane ćufte će vam biti potrebni sastojci koji su priszupačnijih cena, tako da slobodno možemo reći da je ovo pravi delikats za malo para.
Potrebno je:
šolja pirinča
šolja kukuruza šećerca (iz konzerve)
1/2 šargarepe
glavica crnog luka
prstohvat soli
100 g sira
prstohvat bibera
prstohvat muskatnog oraščića
šaka naseckanog peršuna
ulje
2 šolje vode
Za pohovanje:
100 g brašna
jaje
Priprema:
Skuvajte pirinač u vodi, ali vodite računa da se ne prekuva. Zatim ga ocedite i ostavite da se ohladi. Na zagrejanom ulju (tri kašike) dinstajte sitno seckani beli luk i narendanu šargarepu. Kada je gotovo, izvadite iz tiganja i ostavite da se ohladi. Stavite u posudu ohlađeni pirinač, dodajte oceđen kukuruz, luk i šargarepu. Začinite solju, muskatnim oraščićem i biberom i sitno naseckajte peršun. Viljuškom izmrvite sir i pomešajte kašikom sa ostalim sastojcima da se sve dobro sjedini.
Oblikujte ćuftice rukama. Posebno umutite jaje sa prstohvatom soli, a u drugu posudu stavite brašno. Uvaljajte ćufte u brašno i poređajte u odgovarajuću posudu, jednu do druge, pa ih stavite u zamrzivač da se stegnu, 15-20 minuta. Zatim svaku ćufticu uvaljajte u jaje i ponovo u brašno. Pržite ih u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Komentari (0)